Bloemstylist: Karin 

Over mij I Geboren en getogen in West-Friesland plukte ik als jong meisje al bloemen voor thuis. Een boeketje in mijn handjes van margrietjes, paardenbloemen, grassen of klaverbloemetjes die in het grasveld voor ons huis groeiden. Vele jampotjes zijn op deze wijze gevuld en bloemenkettingen gemaakt. De schoonheid van bloemen en planten fascineerde me enorm. Het is een prachtig proces om de natuur te zien ontluiken, groeien, bloeien en uitbloeien.

Passie I Al heel jong wist ik dat ik bloemist wilde worden, ik volgde voor school stage bij een bloemist in Lutjebroek en was daar regelmatig vrijwillig te vinden op de zaterdagen om te helpen in de winkel. Vanaf mijn zestiende had ik dan ook mijn eerste baan in het bloemenvak terwijl ik gelijktijdig een vakopleiding volgde tot bloemstylist. In 1995 heb ik na het afleggen van de proeve van meesterschap de titel Erkend bloemsierkunstenaar behaald; deze beschermde titel staat in het vak ook wel bekent als de meestertitel. Sinds 2000 ben ik werkzaam in het onderwijs. Daar draag ik met veel plezier mijn passie over aan de nieuwe generatie bloemisten. Vanaf juli 2016 ben ik de uitdaging aangegaan om als freelance bloemstylist te ondernemen. Met Insignia Naturae wil ik mijn creativiteit delen en in dienst stellen van de consument.

Inspiratie I De natuur en het wisselen van de seizoenen zijn mijn inspiratie. Ik werk het liefst seizoensgebonden. In mijn arrangementen laat ik zien welke materialen het seizoen ons biedt; lente, zomer, herfst en winter. Bij het combineren van materialen let ik op kwaliteit, structuur, kleur, sfeer en seizoen. Mooie en bijzondere arrangementen creëren voor en met u is voor mij de uitdaging elke dag weer. Karin Schoorl